Scooter theorie Amsterdam

Ben je (bijna) op de leeftijd dat je je scooter rijbewijs mag gaan halen? Of ben je daar nog niet aan toegekomen en gaat het er eindelijk van komen? Je hoeft in ieder geval niet op te kijken tegen langdradige theorielessen en dagenlang blokken. Bij Dagcursus haal je jouw scooter theorie in 1 dag. In Amsterdam of een andere leslocatie krijg je ‘s ochtends klassikaal les. Dezelfde dag, nog vóór de lunch, doe je op dezelfde locatie het CBR examen. Dankzij onze unieke lesmethode is de kans groot dat je slaagt! Nadat je de scooter theorie in Amsterdam hebt gehaald hoef je alleen nog de praktijk te halen en kun je die scooter starten. Ben je er klaar voor? Schrijf je nu in!
Scooter theorie in Amsterdam

Onze pakketten 

Alléén dagcursus

Dagcursus voor 99,-

Klasikaal les
Unieke lesmethode
Herkansingstarief
100% examengericht
Gratis huiswerkpakket

Praktijk scooter

Praktijk scooter basispakket 376,-

Proefles
3 lessen & CBR- examen in 1 dag
Lesscooter+ helm
De rijles start in CBR-examengebied

Dagcursus & CBR-examen

Dagcursus & CBR-examen voor 150,-

Dagcursus & CBR-examen in 1 dag
Klassikaal les
Herkansingstarief
100% examengericht
Gratis huiswerkpakket

Scooter theorie Amsterdam

Scootertheorie bij Dagcursus.nl

In de loop der jaren heeft Dagcursus.nl een unieke lesmethode ontwikkeld die je alleen bij Dagcursus.nl kunt volgen. De lesmethode zorgt er voor dat je een hoge slagingskans hebt voor zowel jouw scooter CBR theorie-examen als jouw CBR praktijk-examen. Het moment dat je het verkeer in gaat is het belangrijk dat je weet wat de verkeersregels zijn.

Uit ervaring weten wij dat bestuurders die de regels goed en op de juiste manier weten toe te passen minder rijlessen nodig hebben en daardoor sneller slagen voor het CBR praktijk-examen.

Bij Dagcursus.nl ben je verzekerd van

Hoge Slagingskans
Loopafstand van station
100% examengericht
Ervaren docenten
Betalen op locatie

Wanneer mag je je scooter theorie in Amsterdam halen?

Iedereen van 15,5 jaar of ouder mag zich aanmelden voor het CBR theorie examen. Die leeftijd houden wij ook aan voor onze cursuslocatie in Amsterdam. De scooter theorie en het examen gebeuren namelijk op dezelfde dag. Ben je geslaagd voor de theorie? Dan kun je je fiets helaas nog niet in de berging zetten. Je moet namelijk ook een praktijkexamen afleggen en daarvoor moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Speciale verkeersregels voor scooters

Waarom moet je eigenlijk je scooter theorie halen om in Amsterdam en de rest van Nederland te mogen scooterrijden? Je kent de verkeersregels toch al van het fietsen? Voor de scooter gelden speciale verkeersregels. Die hangen weer af van wat voor scooter je rijdt. Rijd je bijvoorbeeld op een snorscooter, dan mag je maximaal 25 km/u rijden, hoef je geen helm op en moet je binnen de bebouwde kom op het fietspad rijden. Op een bromscooter moet je wél een helm op. Je gaat dan ook een stuk harder, tot maximaal 45 km/u. Met een bromscooter mag je juist niet op het fietspad rijden, maar wel op het fiets/bromfietspad en de rijbaan. Alle regels voor scooters leer je in een paar uur wanneer je bij ons in Amsterdam je scooter theorie komt halen.

 

Scooter theorie + praktijk volgen in Amsterdam

“Ok, in 1 dag de scooter theorie in Amsterdam halen klinkt leuk. Maar kan ik ook in 1 dag mijn hele scooter rijbewijs te halen?” Deze vraag krijgen we vaak en we moeten dan antwoorden dat dit vrij lastig is. Je kunt namelijk pas je praktijkexamen aanvragen wanneer je het theoriecertificaat gehaald hebt. Wil je zo vroeg mogelijk beginnen met scooterrijden, dan kun je wél direct op of vlak na je 16e verjaardag je scooter rijbewijs halen. Dat is een kwestie van slim plannen. Meld je eerst aan bij Dagcursus in Amsterdam om je scooter theorie te halen. Je las al dat dit vóór je 16e kan. Geslaagd? Top! Meld je nu direct aan voor de praktijklessen met CBR-examen. Je kunt hierbij een voorkeursdatum opgeven. Als de planning van het CBR het toelaat doe je op die dag praktijkexamen en haa

Aanmelden voor scooter theorie in Amsterdam

Ben je er klaar voor om je scooter theorie in Amsterdam te halen? Meld je aan via een van de oranje buttons! Wist je trouwens dat we verschillende cursuspakketten hebben om uit te kiezen? De pakketten bestaan uit: alleen de theoriecursus, cursus + examen of het hele rijbewijspakket (scooter theorie in Amsterdam + examen + praktijklessen + examen). Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Veelgestelde vragen

Heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat houdt een voorkeursdatum in?

Dit is de datum waarop je graag je dagcursus wil komen volgen. Wij en alle andere rijschoolhouders kunnen een voorkeursdatum niet garanderen, omdat we allen geheel afhankelijk zijn van wat het CBR vrijgeeft aan examenplekken. Het CBR geeft dagelijks nieuwe plekken vrij op korte termijn en lange termijn, maar communiceert dit nooit vooraf met de rijschoolhouders. Wij nemen altijd telefonisch contact om jouw beschikbaarheid te bespreken.

Moet ik mij vooraf voorbereiden om deel te nemen aan de theoriecursus?

Het is altijd aangeraden om vooraf de verkeersborden door te nemen en te oefenen. Bij ons ontvang je gratis een huiswerkpakket voor je theorie om voor te bereiden. Als je een betaald huiswerkpakket wil aanschaffen, dan kun je gerust contact ons opnemen

Ik heb mij aangemeld bij dagcursus.nl, hoe nu verder?

Zodra jij je hebt aangemeld ontvang je altijd een bevestigingsmail van ons. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen, dan verzoeken wij je vriendelijk om contact met ons op te nemen. Wij nemen in meeste gevallen altijd telefonisch contact met je op om jouw aanmelding te bespreken of om een datum voor de proefles en of theoriecursus te bespreken.

Waarom moet ik dagcursus.nl machtigen?

Voordat er een theorie-examen of praktijk-examen voor de auto, motor, bromfiets of recreatievaart aangevraagd kan worden, dien jij daar eerst toestemming voor te geven. Dat doe je met een machtiging.

Lees meer

Contact
 020 -23 89 500
 info@dagcursus.nl

 
Locaties
  • Amsterdam
  • Den Haag
  • Rotterdam

Binnenkort breiden wij ook uit naar andere steden.

Belangrijke pagina's

Je scooter rijbwijs of scooter theorie halen? Wij zijn er voor jou onder andere in de regio Amsterdam, Almere, Haarlem, Purmerend, Alkmaar, Zaandam, Hoorn, Hilversum, Hoofddorp.

Volg ons ook op social media