• Eenvoudig inschrijven
 • Hoge slagingskans
 • 100% examengericht
 • Ervaren docenten
 • Binnen 1 dag je theorie
 • Klassikaal les
 • Unieke lesmethode
 • Snel CBR-examendatum

Scooter praktijk – in 1 dag je scooterrijbewijs

Scooter rijbewijs in 1 dag halen!

Heb je de theorie al binnen? Haal je scooterrijbewijs in 1 dag bij Dagcursus! In de ochtend volg je een paar uur praktijklessen, zodat je behendig en gecontroleerd kunt scooterrijden. Nog dezelfde middag sta je bij het CBR om je praktijkexamen voor de scooter af te leggen. Klinkt goed, toch? Schrijf je nu voor scooter praktijk in 1 dag bij Dagcursus. Dit is ook een geweldige cadeautip voor iemand die binnenkort 16 wordt. Plan de dag scooter praktijk op zijn of haar verjaardag en je hebt een uitje en verjaardagscadeau ineen.

SCOOTER THEORIE

 • Dagcursus & CBR examen in 1 dag
 • 100% examengericht
 • Klassikaal les

Dagcursus + theorie-examen in 1 dag

Dagcursus en CBR-examen op één zelfde dag? Dat kan bij ons. Met onze dagcursus ben je maximaal voorbereid op het cbr-theorie-examen!
 

actie stamp

€ 179,-

Nu €99,-

* excl CBR examenkosten

Cursus keuze

Inloop theorie

Geen tijd doordeweeks? Kies voor inloop theorie in het weekend! Met onze weekend theorie ben je maximaal voorbereid op het cbr-theorie-examen!
 

actie stamp

€ 177,-

Nu €117,-

* excl. CBR-theorie-examen

Cursus keuze

Scootertheorie bij Dagcursus.nl

In de loop der jaren heeft Dagcursus.nl een unieke lesmethode ontwikkeld die je alleen bij Dagcursus.nl kunt volgen. De lesmethode zorgt er voor dat je een hoge slagingskans hebt voor zowel jouw scooter CBR theorie-examen als jouw CBR praktijk-examen. Het moment dat je het verkeer in gaat is het belangrijk dat je weet wat de verkeersregels zijn.

Uit ervaring weten wij dat bestuurders die de regels goed en op de juiste manier weten toe te passen minder rijlessen nodig hebben en daardoor sneller slagen voor het CBR praktijk-examen.

Bij Dagcursus.nl ben je verzekerd van:

 • Hoge Slagingskans
 • Loopafstand van station
 • 100% examengericht
 • Ervaren docenten
 • Betalen op locatie
Scooter rijbewijs

Scooterrijbewijs halen: hoe werkt dat?

Om in Nederland scooter te mogen rijden moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Voor de scooter geldt het rijbewijs AM, waarmee je ook op een brommer en brommobiel mag rijden. Om deze te halen moet je twee examens doen: een theorie-examen en een praktijkexamen. Het volledige scooterrijbewijs in 1 dag halen is flink aanpoten, maar je theorie of scooter praktijk in 1 dag halen is heel goed mogelijk. Bij Dagcursus weten we dat je zo snel mogelijk na je 16e verjaardag wilt scooter rijden. Met doeltreffende cursussen en examens helpen we je vlot op weg.

Scooter theoriecursus vraag

Scooter praktijk in 1 dag?

Het is natuurlijk belangrijk om de scooter goed onder controle te hebben. Je gaat straks deelnemen aan het verkeer met een snelheid tot 45 km/u. Je moet dan goed op het verkeer kunnen letten, wat niet gaat als je ondertussen ook nog moet leren rijden. Dat leren in de praktijk gaat met de scooter wel wat sneller dan met de motor of auto. Je kunt heel goed binnen 1 dag je scooter praktijk halen. Bij Dagcursus krijg je in de ochtend ongeveer 3 uur examengerichte praktijklessen. Als de planning met het CBR uitkomt dan doe je dezelfde middag al praktijkexamen.

Scooter rijden: hoe doe je dat?

Als je nog geen 16 bent heb je waarschijnlijk nog nooit op een scooter gereden. De besturing kan per soort scooter iets verschillen, maar het is in ieder geval niet zo ingewikkeld. Bij standaard benzinescooters geef je gas door de gashendel (in de rechter handgreep) naar je toe te draaien. Aan beide kanten aan het stuur heb je knijpremmen. Als je de scooter wilt starten, steek je eerst de sleutel in het contact en draai je ‘m om. Knijp de rechter rem in en druk op de startknop. Hij loopt! Nu kun je gaan rijden. Wel voorzichtig: langzaam de rem loslaten en rustig het gas opendraaien. Je weet de eerste keer nooit hoeveel power de scooter heeft en voor je het weet sta je op Failarmy.

Geef scooter praktijk in 1 dag cadeau

Wordt iemand die je kent bijna 16? Geef diegene een scooterrijbewijs cadeau! Nou ja, de lessen en/of het examen dan. Bij Dagcursus hebben we diverse pakketten voor scooter theorie en -praktijk. Samen met je vriendengroep, je team of je familie kun je daar iemand heel blij mee maken. Stel dat je op je 16e verjaardag je scooter praktijk in 1 dag haalt, dan kun je vlak na je verjaardag al de weg op. Een geweldig cadeau, toch?

Scooter praktijk: schrijf je in

Lijkt het je wel wat om je scooter praktijk in 1 dag te halen? Schrijf je dan nu in bij Dagcursus. Als je vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag op weg!

  NEEM CONTACT MET ONS OP
  CONTACT OPNEMEN


  Illustratie contactformulier Theoriecursus Dagcursus